fredag 21. januar 2011

Sykehuset 19 januar..

Hadde en "liten" time hos lægen på sykehuset.. fant jo ut at eg kan jo ikke bare sett hær i leiligheta og et tabletter og glo i veggen.. og vent på fysioterapi timan..det e faktisk ikke sånn eg e......må gjøre noe... men det e så vanskelig når haue VIIL SÅ MYE.... og kroppen ikke klare ....prøver å trene litt når eg e aleina...prøver å få styrke i venstre arm... og trener litt knebøying.... men ,,men.. dåkk vet no motivasjon e jo ikke alltid på topp..

Nyheter fra lægen kan eg ikke førtæll... ståa e det det samme.. den væks.. men ikke så fort...skal prøve nedtrapping på medrol igjen ...+ økning på vanndrivende...
må vel få meg ett "dass" som eg kan ha på ryggen... hahaha... så det ikke går gæle.. klarer jo ikke åtørke opp fra gølve... : ))))

Ellers så har eg hatt foreldresamtale me kontaktlære'n te Kristin... og ho e som tenåringa flest sei han...og det e jo bra.. ho skal jo lev ett normalt liv selvom eg e sjuk....
ho e flenk å jølp meg.. men eg e redd førr at ho skal ta førr mye ansvar.. ho e jo tross alt bare 14 år.... MEN ho har sine faste plikter ....rydde rommet sitt...støvsuge .. og litt sånn div... eneste... ho e træg å få i gang... men når ho starte så bi det gjort fort...
Har hatt noen daga i "kjeller'n".. men er på tur opp igjen... syns bare det e så tungt med all denna snøen ..og eg venta på sola som skulle ha titta inn førr noen daga sia...

Men det positive e jo at Yvonne og familien e fløtta borti gata her...så no har eg begge søstrene min nærmere... og storebror i byen....

vænna i nærheten....
Får den jølpa eg træng av omsorgtjenesten.. de e bare hærlig...kreftpoliklinikken og stabben der og på N2.. ambulansefolket.. alle like blide....
Får og de hjelpemiddlan eg træng så eg kan prøv å klare meg mest mulig sjøl.....
Fins dem som har det værre enn meg ....
så eg e i grunn heldig som får være hjemme med mine....
mat og tak over hodet har vi og....
Så i grunn e livet hærlig.. ta vare på dagan folkens... Klem fra Miriam..
Skriv gjerne en kommentar... bruk ID ADR. ANONYM OM DU IKKE HAR NETTADR::MEN GLØM IKKE Å SKRIVE NAVNET DITT... OG TYKK PUBLISERE INNLEGG

12 kommentarer:

 1. Flott at di ser lyst på det Miriam. Gled deg over de små tingan i hverdagen. det e tross alt de som betyr mest :)

  SvarSlett
 2. Så fint Miriam at mote e på opptur igjenn, men det humøre og tankan e ikje alti like lett å ha på topp når man e fresk, langt minner når man e sjuk.
  Her snya og regna det om ennanen idag,og e holka så det holder. Ska en tur te harsta idag, te Veronika. Gleda mæ.
  Ska gjør så godt æ kan me å ta vare på dagen idag ;) ....øving gjør mester sei de :)
  Ha ei fin helg og hils Kristin .
  Klem te dåkk fra Laila.

  SvarSlett
 3. Heia du vakre solstråle:-) Beundre ditt pågangsmot og din optimisme. Men som du sei,man må se lyst på livet. Godt at apparatet rundt deg fungerer og at du har familie og venner nært. Tenk mye på deg.
  I helga ska Julian va her hos ho bæsta. Så eg ska hent han på skola snart. Du kan tro at eg gleder meg. Han ble nettopp 8 år og kjempe pratsom og morsom. Benedicte passer 4 hunder for "svigermora" til Lise. Benedicte er 15 år og elsker dyr. Spesielt hunder og hester. Ho som eier hundan er på sykehus. Ho er syk med kolst og noe ledd/muskel sykdommer. Så det er noe for alle.
  Men vi snakkes Miriam. Ønsk deg og Kristin ei flott helg. Klem fra Monika:-)

  SvarSlett
 4. Så koselig å "lese tankene dine" Miriam :) Ønsker deg en fortsatt god bedring, og en fin dag <3
  PS: Fin blogg du ha! har nettopp oppdaget den, så jeg har mye å ta igjen :))

  SvarSlett
 5. Hei igjen Miriam:))Veldig godt å høre Miriam at du er i trygge hender og at støtteapparatet fungerer godt rundt deg. Det er så mange som ikke får den hjelpen de trenger og egentlig har krav på. Jeg ønsker deg og Kristin en kjempefin helg. Du fortjener bare det beste. Jeg håper du får se solen snart. Den er energigivende.))))
  Masse klemmer fra Linda på Jevnaker!

  SvarSlett
 6. Heia Miriam....vil nu bære ønske dæ og Kristin ei go helg og takk for at du dele tankan dine me oss, kos dæ masse og så får vi håpe dagan går fort og snøen forsvinn og det blir vår i bakkan...klæm fra Sølvi;-)))

  SvarSlett
 7. HEI igjen. Jeg heier på deg! Lykke til med videre behandling. Du står jammen på! Bra.
  Klem fra marit.

  SvarSlett
 8. Hei Miriam! Godt at humøret er på vei oppover igjen. Ønsker deg og Kristin ei riktig god helg! Klem fra Liz :-)

  SvarSlett
 9. Hei på du :) Kor fint vinterbilde du har :) Skal si det skjer ting rundt dæ <3 Ja, det e jo ikkje akkurat nåkka kjedelig liv da! Kan tenke mæ at du kunne ønska dæ litt mindre spenning - knytta te den delen som har me helsa å gjøre :/

  Æ har nån runda me min tenåring æ også, forventa i den alder`n.. Og du veit, når det e "jomfruturen" vårres me tenåring, så blir man jo gjerne litt stressa innvendig. Æ snakka me ei som nettopp har bikka over tenåran (litt over 20 år), ho fortalte at mora hennes va så stressa i denna fasen, at ho tell og me dro ho med te psykolog!! ... Æ orka ikkje å erkjenne at æ faktisk har vurdert det samme me mi datter.. Forferdelige greier! Jo, men innerst inne vet æ jo at det e æ som sitt me masse tanka og stress i MITT hode, det e jo ikkje datter min sin bagasje som gjør alt stresset mellom oss. Æ har jo fortalt dæ om dissa tingan før, mye handle jo om den sorgen æ bær på, at æ va syk, at ho hadde mye ansvar i den perioden osv. Avvisningsfølelsen ho måtte ha kjent på.. Æ har tynga mæ sånn ned i dårlig samvittighet gjennom mange år.. huff og atter huff..

  Så, midt i "kampens hete", ringte æ nu te ei sånn dærre klarsynt dame, som æ tenkte kunne hjelpe DATTER mi.. og det endte jo selvfølgelig me at ho hjalp MÆ. :o) Jo, for det e jo Æ som sitt me denna bagasjen, ikkje HO.. Og det ho sa da, va detta..: Vi blir alle født te denna verden for å lære nåkka, og vi velg sjøl våres egne foreldra. Vi gjør det for å lære nåkka. Vi skal "lide oss gjennom liv", det e for å lære, for å vokse. Dersom vi ikke lærer, vokser - kan man like gjerne være et møbel, følelseskalde.. Vi får ikkje mer enn ka vi tåle.. Ho mente at det va meninga at man sku "pines", for det va gjennom pinsla man tok lærdom.

  Æ vet ikkje om du får nåkka ut av det, men det ho sa ga mæ forklaring - kanskje klare æ ikkj å formidle helt te dæ det ho sa.. Å være tenåring e stress, både for tenåringen og oss foreldra. Navlesnora ska klippes, og det kan kjennes vanskelig både for "liten" og for stor. Mange følelsa som kommer opp da. Det at dæm ikkje vil rydde rommet etc, e en sånn liten protest trur æ, "vil enda være liten", og det at dæm sminke sæ og gjør sæ fin, e gjerne, "æ vil være voksen som du mamma" :) Og så e vi jo di teiteste på denna jord også i denna fasen.. æ e nu i alle fall det! Videre sa ho at æ måtte prøve å leve meir i nuet, æ levde for mye i fortid, og framtid, og det stressa mæ, og dermed stressa det også ho. Æ vet ikkje om det rådet e nåkka æ kan videreformidle te dæ? E jo veldig i tida og skulle fokusere på NÅ-tid, men æ trur vi alle har igjen for det :) Det e jo tida her og nu vi råder over, når alt kommer til alt.

  Æ syns nu forresten du e en ræser på NÅ-tid, når æ nu summe mæ og tenke mæ om :)) Æ skriv nu tankan som dæm kommer, men, jo, du e da virkelig det! E det nån som kan det, så e det jo du :) Ka e det æ mase om? Her sitt du og skriv side opp og side ned om det positive som skjer i kværdagen din - og det æ grip fatt i e di tingan som du syns va litt vanskelig? Vet du det e så TYPISK mæ! Æ ser det negative i ALT.. Og det e jo det som e så fantastisk me dæ, du klare å se det positive me ting!

  Det e derfor æ har trua på dæ Miriam! Oki, så har svulsten vokse litt. Beat it! You gonna fight for your right tooooooooo party!Men, ser du, du går ikkje ned i kjeller`n totalt fordi om den har vokst litt. Og DET e en kjemperessurs som du har i dæ! Bruk den ressursen! Det at du e så positivt innstilt. Du har snudd tankan dine 180 grader, og bynt å tenke positivt! Ser du! Fantastisk! Grip det! Æ sett nu stadig litt i klistret sjøl.. men æ ska komme etter, bare vent :) Æ ska opp og frem æ også! :))

  Himmel.. nu e æ overtrøtt! Klokka e langt på natt og æ har hatt hjernetrim me Renate på Ordlek.no.. Huff, sku vært i seng for lenge sida. Men! Før æ gjør mæ te en komplett idiot her - du e i tankan mine, titt og stadig.

  De beste ønska!

  Ha god helg!
  Varm klem fra Beate

  SvarSlett
 10. Tusen takk for alle kommentarene... Dere alleder ute ... og takk for at dere leser bloggen... god søndag til dere... Beate L. skal komme tilbake med eget innlegg om det du skriver om barna... skal ihverfall prøve... <3 klem til dere i nord og sør...

  SvarSlett
 11. Sku bære skriv litt på det hær sia di.
  Og minn deg på at eg e vældivældivældi gla i deg førdet om eg ikke ha mo vørre tel deg på ej stund no, men dagan flyg jo av gårde..

  Suss & klem fra Julie : )

  SvarSlett