onsdag 30. juni 2010

Heime igjen....


No e eg endelig heimkommet,, kom heim på mandag etter 3 døgn på Rana sykehus..Formen e no så som så...har mistet en del kraft i venstre fot.. men det var ventet så det var ikke noen overraskelske..Skal begynne å trene i morra 2 juni på helsehuset i byen hos Laila...de ville jeg skulle begynne i helseparken på sykehuset... men....da måtte jeg overnatte på sykehuset + betale ca 129 kr døgnet..nei ville heller være hjemme og fortsette med den treningen jeg har hatt hele tiden ... og dessuten kan jeg være hjemme med datra mi....

No skal jeg fortelle litt om oprasjonen.. der ser på bildet som er tatt på Rana sykehus.. stingene .. i alt 19 stk...

bare ett lite referat::
Pasienten leires i ryggleie med hodet i trepunktsstøtte og elevert thorax og lett fleksjon. Den gamle sikatrisen brukes som tverrgående på toppen av hodet og denne...tilgang bilateralt.
Den gamle beinlappen tas ut og legges i.. holdig vann. Noe aderant vev til beinet tas bort og sendes til biopsi.
Under beinlappen sees det fortykket dura som åpnes halvmåneformet med hengsling mot sirus, men denne er et aderent tumor under og vi finner det mest hensiktmessig å splitte duraåpningen og dura sendes til endelig histologi. Det indre duralaget sendes til frysesnitt og bekrefter innvekst av tumor Det tas også prøver fra intracerebrale tumor som bekrefter mistanken.
Tumor består av et noe hardere element samt gråaktig lett fast struktur samt hvit og fast struktur. Noe av denne omkringliggende kapselligende avgrensingen er nok fibrose og lignende reaksjoner fra tidligere strålebehandling.
Selve oprasjon tok ca 3 timer...
Om 2 mnd skal jeg tilbake til Tromsø.. og ta en ny MR husker ikke hva den MR-en heter .. men den er mere avansert enn vanlig MR...
Da blir det avgjort om jeg må gjennomgå en til oprasjon... så da er det bare å håpe at alt går rette veien denne gangen..
Men nå gleder jeg meg til å begynne å trene igjen.. sommer sol og kansje sørlandsferie..ikke noe er planlagt... heretter tar vi det på sparket..
folkens.. ha en herlig sommer.. det skal ialle fall jeg.. regne eller sol.. det er sommer tross alt...

4 kommentarer:

 1. Tenk på deg Miriam...Du e så flenk, positiv og åpen om sykdommen din. Håpa alt årn seg tel slutt, og at du no får nyt sommern ilag med ho Kristin og resten av familien din :o) Sku gjerne vøre med deg tel Arendal, har jo søsken der, eg og...men det bi ikke Sørlandstur på oss i år. Stor klem fra Ingvill :o)

  SvarSlett
 2. Du Miriam du Miriam..trur ikje æ kjenn nån som æ kan sei e tøffare enn du heilt ærlig....ikje mange som har klart å ha samme ståpåvilje enn det du har hatt disse åra, må bære sei at æ e mektig imponert.
  Ønska dæ god bedring og en fin sommer med datra di...håpe dåkker får kommet dåkker te sørlandet til broren din....stoooor og varm klæm fra Sølvi;-))

  SvarSlett
 3. BØYER MEG I STØVET FOR DITT PÅGANGSMOT OG HUMØR,TIL TROSS FOR ALT DU HAR VÆRT GJENNOM,OG FORTSATT GÅR GJENNOM.SENDER VARME TANKER TIL DEG OG KRISTIN,SOM OGSÅ HAR GJENNOMGÅTT EN HEL DEL.HÅPER RESTEN AV SOMMEREN BLIR EN REIN OPPTUR FOR DERE BEGGE,OG AT DU FÅR GODE NYHETER VED NESTE UNDERSØKELSE.VARM KLEM FRA ANNE-BERIT.

  SvarSlett
 4. FOR EI TØFFA DU E :) EG E IMPONERT! HÅPA D GÅR BRA MED DEG NÅ 5 ÅR ETTER....

  SvarSlett